HIGHLIGHTS

13 / 14 juli
Leidsche Rembrandt Dagen 2024
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

REMBRANDT VAN RIJN

Rembrandt van Rijn werd op 15 juli 1606 in Leiden geboren als negende kind van een molenaar. Hij groeide op in redelijke
welvaart en ontwikkelde zich in het
begin van deze Gouden Eeuw tot groot kunstenaar.

HET EVENEMENT

Leiden is trots op Rembrandt en dat willen wij weten ook. Daarom wordt op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024 de gehele Pieters- en Academiewijk getransformeerd in zo authentiek mogelijke zeventiende-eeuwse sferen.

VOOR DE BEZOEKER

Bezoekers zijn altijd van harte welkom in het mooie Leiden en in het bijzonder tijdens de Leidse Rembrandt Dagen. Op 13 en 14 juli zal de Pieters- en Academiewijk, de oudste wijk van Leiden, worden teruggebracht naar de 17e eeuw.

HET EVENEMENT

In 2006 heeft Leiden de 400e geboortedag van deze grote Leidse zoon gevierd met o.a. een Rembrandt Festival, waar enkele honderden Leidenaars uit alle lagen van de bevolking in acteerden en figureerden voor vele duizenden bezoekers. Levende schilderijen, kluchten, toneel, theater en muziek werd de vele duizenden bezoekers voorgeschoteld in een omgeving waarin Rembrandt zich goed thuis zou hebben gevoeld. Leiden heeft immers nog een vrijwel onveranderde binnenstad.