Young Rembrandt Studio

Bezoek de Young Rembrandt Studio

In de Young Rembrandt Studio, een 17e eeuws huis in Leiden, woonde en werkte Rembrandt zijn leermeester, Jacob van Swanenburgh. In Rembrandt zijn beginjaren leerde Rembrandt van hem schilderen, tekenen en etsen. De studio is een unieke stop op de Leidse Rembrandt route die een inkijkje geeft in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge meester en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven.

Latijnse school

Rembrandt was tien jaar toen hij naar de Latijnse School ging, van 1616 – 1620. De Latijnse School was de voorloper van het huidige gymnasium en was bedoeld als vooropleiding voor de universiteit. Er werd alleen in Latijn gesproken en les gegeven. Hier leerde Rembrandt ook voor het eerst schetsen. Hij volgde er tekenlessen van Henricus Rieverlinck, zijn eerste tekenleraar.

Helaas kun je het schitterende gebouw niet van binnen bekijken. Maar je kunt wel door Van Rijn zelf geschetst worden! Want als je hier op de begane grond door de ramen van de ‘Young Rembrandt School’ kijkt, zie je de penseelstreken als vanzelf op het doek verschijnen. Hoe gaaf is dat! Heeft Rembrandt je getekend? Noteer dan de datum en tijd en download je schets na ongeveer een halfuurtje!

Museum de Lakenhal

Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van de stad Leiden.

Het roemruchte verleden van de stad wordt belicht in zeven collectiepresentaties, waaronder De Bakermat van de Gouden Eeuw, Leiden Universiteitsstad, Het Beleg en Ontzet van Leiden en Zeven Eeuwen Leids Laken.

Een unieke wandeling in de voetsporen van de beroemdste grootmeester uit de 17e eeuw die alle historische Rembrandtlocaties met elkaar verbindt.

De Rembrandt Route zit vol met achtergrondverhalen en talloze anekdotes. Het ideale vertrekpunt voor een onvergetelijke wandeling door Leiden, Stad van Ontdekkingen.

De Rembrandt Route is voor € 6,95  verkrijgbaar bij de VVV Leiden of bestel via de webshop.