De Acteurs

Verschillende toneelgezelschappen zijn aangehaakt bij de Leidse Rembrandt Dagen. Dus zijn er scenario’s geschreven, is er druk geoefend en wordt er straks geacteerd. Ja hallo, waar die scenes en opvoeringen over gaan, vertellen wij hier natuurlijk niet. Kom maar kijken, dan zul je verrast zijn.

De toneelgezelschappen zijn: Litteris Sacrum, Imperium, De Nieuwe Blauwe, Ploef. En daar komen nog mooie muziekgezelschappen bij. Denk aan ’t Hanegekray, Anderfolk, Er welt een Traan, muziekgroep Alma van de Wijngaarden en er is een barok dansgroep, naast een zedenpreker en de stadsdichter die eveneens acte de présence geven.

De Levende Schilderijen

En natuurlijk zijn er tableaux vivants oftewel levende schilderijen. Er wordt hard gewerkt aan De Staalmeesters, Het Joodse Bruidje,

De Brillenverkoper, De Vaandeldrager, De Schilder in zijn Atelier, De Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp, De Verloren Zoon en wie weet nog wel meer. Zij zullen echt niet continu stil staan, maar als de freeze eenmaal wordt ingezet, kun je foto’s of selfies maken zoveel je wilt. En hey, in 2022 komt er ook een echte, levende Nachtwacht bij.