De Kledinggroep

Al sinds november 2018 komt de groep naaisters twee keer per week bij elkaar om precies de juiste jurken, rokken, (pof)broeken, kragen en nog veel meer te maken. De groep is gegroeid tot ruim 30 dames. De vrouwen werken gezamenlijk op een locatie in Leiden en Alphen aan den Rijn en doen ook veel thuis.

Een andere kernwaarde van de Leidse Rembrandt Dagen is authenticiteit, hetgeen betekent dat de kleding in het Groot Historisch Theater zo echt mogelijk lijkt op de kleding uit de zeventiende eeuw. De vrouwen (inderdaad zijn het onbedoeld alleen maar vrouwen want mannen zijn ook gewoon welkom) bekijken de schilderwerken uit Rembrandts tijd minuscuul, maken vervolgens patronen en werken die op de naaimachine geweldig uit.

Ook laten zij zich adviseren door deskundigen. Er is zelfs een voordracht over de 17e eeuwse kostuumgeschiedenis gehouden door een conservator in historische kleding. Alle naaisters waren aanwezig en erg enthousiast. Wat een passie zit er in die groep. Op  de foto links is een zogenaamde molensteenkraag uit de 17e eeuw afgebeeld.

Omdat de gemeente Leiden en enkele fondsen geld hebben gegeven, kunnen wat meer stoffen gekocht worden. Maar als de dames ergens stoffen gratis kunnen krijgen, komen zij snel en graag langs. Wij houden ons dus aanbevolen. Overigens blijven de dames ook na de eerste editie vand e Leidse Rembrandt Dagen bij elkaar komen.

Toch zullen wij ook altijd gebruik blijven maken van Hoppezak Kledingverhuur. Deze Leidse ondernemer heeft al sinds 1917 grote faam in het aankleden van mensen in theaters, op televisie, bij evenementen en feesten en is zo verankerd in de stad dat wij altijd de samenwerking zullen behouden met Adriënne en André Hoppezak.