Beste inwoner van de Pieters- en Academiewijk,

Wat is Leiden toch mooi? Dat beseft u als bewoner van de Pieters- en Academiewijk als geen ander. Het is de wijk waar de jonge Rembrandt ter school en academie ging, zich vermaakte met zijn vriend Jan Lievens en waar hij het schildersvak leerde van meester-schilder Jacob van Swanenburg.

Het is de wijk die nog altijd zo authentiek is dat wij als Leidenaars deze wijk met grote trots kunnen laten zien aan een ieder die geïnteresseerd is in de vaderlandse geschiedenis en die van onze stad.

Om dit nog eens te benadrukken, organiseren wij op zaterdag 9 en zondag 10 juli van 11 tot 17 uur onder de naam Leidse Rembrandt Dagen een theaterspektakel met ongeveer 250 acteurs en figuranten die de Pieters- en Academiewijk wijk laten zien zoals die was in de 17e eeuw. Inderdaad, toen de jonge Rembrandt van 12, 14 of 26 jaar hier rondliep.

En wij vragen voor die tweemaal 6 uur uw medewerking.

Er waren in zijn tijd geen auto’s en geen fietsen. Wilt u deze daarom niet parkeren in de wijk?

U kunt uw auto gratis parkeren op het Stadsparkeerplan en u met de shuttle naar uw huis laten brengen en halen. Geef uw kentekennummer door aan Peter Labrujère 06- 53281133 en uw auto kan daar op 9 en 10 juli gratis geparkeerd worden.

Voor de fietsen plaatsen wij speciale fietsenrekken op de Papengracht (bij de Langebrug) en op de Langebrug (bij de Zonneveldstraat). Ook kunt u uw fiets parkeren bij het Kamerling Onnes Gebouw. In de komende weken zullen wij op alle fietsen in de wijk enkele malen een kort briefje ophangen met deze uitleg. Wilt u aan ons doorgeven als u ergens weesfietsen ziet staan? Wij zullen die dan laten weghalen.

Hopelijk vindt u het ook leuk om dit mooiste stukje Leiden, uw wijk, in volle glorie aan bezoekers te laten zien. En u snapt dat het absoluut geen herrie-evenement wordt.

Als u overlast ervaart van de Leidse Rembrandt Dagen, bieden wij u bij voorbaat onze verontschuldigingen aan. Wij zullen de overlast zo beperkt mogelijk proberen te houden.

En geniet er zelf ook van. Zo vaak ziet u uw wijk niet zonder auto’s en fietsers.