Beste bewoner van de Pieterswijk e.o.,

Wat is Leiden toch mooi. En dat beseft u als bewoner van de Pieterswijk en omgeving als geen ander. Het is de wijk waar de jonge Rembrandt op school ging, zich vermaakte met zijn vriend Jan Lievens en waar hij het schildersvak leerde van zijn meester-schilder Jacob van Swanenburg.

Het is de wijk die nog zo authentiek is dat wij als Leidenaars deze wijk met grote trots kunnen laten zien aan een ieder die geïnteresseerd is in vaderlandse geschiedenis en die van onze stad.

Om dit nog eens te benadrukken, organiseren wij op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022 van 11 tot 17 uur een theaterspektakel met ongeveer 450 acteurs en figuranten die de Pieterswijk laten zien zoals die was in de 17e eeuw. Inderdaad, toen de jonge Rembrandt van 12, 14 of 26 jaar hier rondliep.

En wij vragen voor die tweemaal 6 uur uw medewerking.

Er waren in zijn tijd geen auto’s en geen fietsen. Wilt u deze daarom niet parkeren in de wijk?

U kunt uw auto gratis parkeren op het Stadsparkeerplan en u met de shuttle naar uw huis laten brengen en halen. Geef uw kentekennummer door aan … en uw auto kan daar op 11 en 12 juli 2020 gratis geparkeerd worden.

Voor de fietsen zullen wij speciale fietsenrekken plaatsen op de Papengracht (bij de Langebrug) en op de Langebrug (bij de Zonneveldstraat). Ook kunt u uw fiets parkeren bij het Kamerling Onnes Gebouw. In de weken voorafgaande aan het evenement zullen wij op alle fietsen in de wijk enkele malen een kort briefje ophangen met deze uitleg. Wilt u aan ons doorgeven als u ergens weesfietsen ziet staan? Wij zullen die dan laten weghalen.

Hopelijk vindt u het ook leuk om het mooiste stukje Leiden, uw wijk, in volle glorie aan bezoekers te laten zien. En u snapt dat het absoluut geen herrie-evenement wordt.
En misschien is het juist wel leuk om mee te doen als een bewoner van uw woning in de 17e eeuw. Wij zorgen wel voor kleding.

Als u hiervan overlast ervaart, bieden wij u bij voorbaat onze verontschuldigingen aan. Wij zullen de overlast zo beperkt mogelijk proberen te houden.