Onze Vrijwilligers

De Stichting Leidse Rembrandt Dagen kent enkele kernwaarden. Een daarvan is dat iedereen vrijwillig en zonder bezoldiging meespeelt. Alleen als het echt niet anders kan voor het programma en er is budget, kan er soms iets worden “ingekocht”. Overigens is vrijwillig natuurlijk niet vrijblijvend. Zodat de bezoeker erop kan vertrouwen dat hem of haar altijd een geweldig programma wordt voorgeschoteld. Wij doen wat wij beloven in Leiden.

Dus ook de vertegenwoordigers van de toneelgezelschappen Litteris Sacrum, De Nieuwe Blauwe, Ploef en Imperium spelen omdat zij het leuk vinden.

In het eerste jaar spelen er in het Groot Historisch Theater 250 mensen mee en nog eens minstens ruim 50 in het buitengebied. En worden er nog eens tientallen mensen ingezet in de kledinggroep (meer dan 30 naaisters), decorgroep (klussers), op- en afbouwers en de catering (want wij verzorgen onze vrijwilligers natuurlijk ook goed). Op dit moment kunnen wij alleen nog op- en afbouwers en rakkers (agenten van toen) gebruiken die de bezoekers langs de route begeleiden. Geef je op via het aanmeldformulier.