Het Klussenteam

Alleen spelers en kleding zijn natuurlijk niet genoeg om een theater van de grootte van de Leidse Rembrandt Dagen op te tuigen. Daar horen ook rekwisieten, gebruiksmaterialen en andere attributen uit de tijd van toen bij. Daarom zijn er allerlei mensen en organisaties gevraagd te helpen.

De afdeling Timmeren van het MBO Rijnland heeft met zijn leerlingen uit de timmerklas oud lijkende kruiwagens en reiskisten van hout gemaakt. Geweldig, mannen en ook vrouwen, want kijk eens hoe ze eruit zien. Hoe bedoel je, authentiek…

Maar er zijn ook particulieren bezig, die onder leiding staan van iemand uit ons bestuur. Er is zelfs een lijntje uitgegooid naar het klussenteam van De Binnenvest, een organisatie voor dak- en thuislozen in Leiden. In het Rembrandt klussenteam zit bijvoorbeeld een gepensioneerde opticien die nu in zijn vrije tijd houten brilletjes maakt met glazen op sterkte die tijdens de Leidse Rembrandt Dagen gedragen kunnen worden.

Ons klussenteam houdt zich bezig met alle decorstukken die wij zelf kunnen maken. Dus naast gebruiksartikelen ook achtergronden, bewegwijzeringborden, attributen voor levende schilderijen enzovoorts. En alleen als het echt niet anders kan, wordt een rekwisiet ingehuurd.

Het klussenteam komt, net zoals de kledinggroep, (twee)wekelijks bij elkaar en is een Timmerclub met een Missie, namelijk mooie authentieke werktuigen en andere gebruiksvoorwerpen uit de 17e eeuw maken. Zie de foto’s.

Vind jij het leuk om mee te doen? Geef je dan op via het Aanmelden formulier hier op de website.